Bu Blogda Ara

27 Ekim 2015 Salı

Dudağın dışına taşırmadan ve çok zaman harcamadan ruj nasıl sürülür?

Bildiğiniz gibi kırmızı ruj sürmek çok zordur. Mutlaka rujla uyum sağlayacak bir dudak kalemi ile dudakları çerçevelemek ve rujun daha kalıcı olmasını sağlamak için dudak kalemini ruj altına sürmek gerekir. Tabiki bu rujun altına dudak kalemi sürme işlemi rujun daha kalıcı olması için gereklidir. Bunu bilmeyen yoktur herhalde. Kırmızı rujda çerçeve işlemi çok önemlidir. Bu rengin bulaşıp dağılma ihtimali diğer renklerden daha çoktur.  Dudağa çerçeve yapmadan dudağın dış çizgilerini denk getirmek biraz zor ve silince de genelde kırmızı rujlar hafifte olsa leke bırakıyor. Gelelim asıl konumuza dudağın dışına taşırmadan ve çok zaman harcamadan ruj nasıl sürülür?
Tabiki dudak kalemi ile dudağın kenar kısımlarını çerçeveleyerek. 
İlk önce dudağın üst kısmındaki kavisi ve alt kısmını çiziyoruz. Zaten önemli olan kısımlarda buralar daha sonra kenar kısımları çizip tamamlıyoruz. İç tarafınıda doldurup ruju üstüne sürüyoruz.En son olarakta kalem olabilir,toz olabilir istediğiniz herhangi bir aydınlatıcıyı dudağın üst kavisine ve paralel alt tarafına aydınlık versin ve dudağın şekli daha çok belli olsun diye dış kısımlara sürüyoruz.

14 Eylül 2015 Pazartesi

Maybelline mny farlar,göz kalemleri,dudak parlatıcıları,dudak kremi

Çok güzel renk veriyorlar. Tek sürüşte kendi rengini aynen veriyorlar. Içinde simler var ama simleri çok parlamıyor hafif parlıyor. Renkleri gözünüzde iyi harmanladığınız zaman doğal duruyor. Tozutma yapmıyor. En üstteki iki pembe renk eğer ışıltılı allık seviyorsanız allık olarakta kullanılabilir. Ben ışıltılı allıkları çok sevdiğim için denedim ve ışıl ışıl değilde hafif parıltılı durdu. 
Tende duruşları;
Göz kalemlerinin yapısı yumuşak ve kremsi sürerken kayıyor. Tek sürüşte aynı rengini veriyor.  kalıcılığı göz dışında çok iyi ama göz içinde nasıl bilemem gözümün içinde kullanmadığım için. 
Tende duruşları;
Tüp lip glosslar: çok güzel şeker gibi kokusu var. Parlaklık daha ön planda. Rengini parlak olarak hafif şekilde veriyor ve içinde simlerde var. 
Tende duruşları;
Fırçalı lip glosslar: renk verme Oranı tüp olana göre daha yüksek. 
Tende duruşları;
Dudak kremi:değişik bir kokusu var ne kötü ne güzel. Dudağa sadece parlaklık veriyor. 
Tende duruşu;

5 Eylül 2015 Cumartesi

Modelsprefer professıonal mıneral farlar ıce gueen ve Rocker chic

 Farların üzerine yapıştırdıkları bütün kağıtları (yani koruma bandı fiyat küpürü) hiç ama hiç sevmiyorum ya ürünün üzerinde leke bırakıyor yada bu farın dışında olduğu gibi markasını söküp götürüyor. Güzel bir görüntümü bu şimdi. Hiç ama hiç hoş değil. Neyse farlara gelince
Ice gueen
Açık renkli tarafı çok açık mint yeşili parlıyor. İçinde o renkten ışıltılar var.içindeki ışıltıları hologramlı parlak bir görüntü vermiş fara.Parlaklığından dolayı aydınlatıcı olarak ta kullanılabilir far olarakta. Koyu tarafı ise koyu gri ama içinde koyu jean renginde ışıltıları var. İçindeki o ışıltılar daha ağır bastığı için ışıltıların renginde görünüyor farın rengi. 
Rocker chic
Bu farın bakır renkli tarafı çok iyi renk veriyor. Renginden çok ışıltılardan oluştuğu için yüzde yüz parlak görüntüsü var. Allık,bronzer,bakır rengi far olarak ta kullanılabilir. Mor kısmı ise hiç iyi değil farın bu kısmıda mor renkli simlerden oluşuyor fakat hiç renk ve sim hiçbirşey vermiyor. Böyle çok ama çok hafif sim veriyor. Farı teninize sürdüğünüzde toz toz oluyor. Çok tozutuyor ve hiç renk vermiyor. Farı sürüncede tek yerde topak olarak kalıyor dağılmıyor. Bir farın içinde bir kısmının çok iyi çok güzel olup diğer kısmının ise bir o kadar kötü olması çok şaşırtıcı.
Tende duruşları;

4 Eylül 2015 Cuma

Rimmel london lasting finish kate moss rujlar(lipstick) 111 Kiss of life. 107 numaralar

Lastıng fınısh by kate lıpstıck
Kırmızı Kapaklı olan rujlar matte olanlar. Dudağa sürüldükten sonra mat duruyorlar. Dudağı kurutma yapmıyor. Dudakta uzun süre durunca dudağı kurutup kabuk kabuk yapıp ruju çıkarırkende dudağı soymuyor. Renklerini tek sürüşte çok iyi veriyorlar. Yapısı kremsi sürümü güzel ruju sürerken ruj dudakta kayıyor. 
111 kıss of lıfe , 107 
Kırmızı kapaklı olan 111 numarada rujun isimide yazıyor. Bu ruj çok ama çok az turuncu daha çok kırmızı alt tonlu olan tam bir bayrak kırmızısı yapısı daha kremsi daha likit görünümlü. Bu iki rujun kokusu ise Apokalips le aynı. Ferah bir karpuz kokusu gibi kalıcılığı ise çok kalıcı. 
107 çok ama çok beğendiğim. Diğer kırmızı olana göre daha mat yapıda. Günlük kullanıma uygun bir bordo renkli ruj. Çok kalıcı bir şey yemediğiniz sürece uzun süre dudağınızda kalıyor. 
Tende duruşu;

26 Ağustos 2015 Çarşamba

Maxfactor masterpıece colour precision eyeshadow Likit far Icıcle blue

Metalik gri renginde. Göze sürüldüğünde göze ferahlık hissi veriyor. Pastel boya gibi kokusu var. O kadar ama o kadar çok kalıcı ki ben daha önce bu kadar kalıcı bu kadar iyi bir far,krem far veya Likit far görmedim. Peçete ile üzerine ne kadar bastırırsanız bastırın. Su ile yıkarsanız yıkayın imkanı yok çıkmıyor. Yani terleseniz akma bozulma dağılma yapmıyor. Çok ama çok kalıcı. Zamk gibi yapışıyor resmen ben çok sevdim özellikle kalıcılığını çok sevdim. Zaten gri renk far severek kullandığım bir renk. Bu farın kalıcılığı süper olduğu için renkli makyajlarda,bazı renk yada o gün kalıcı olmasını istediğim her renk farın altına baz olarak kullanıp diğer farların kalıcılığını arttırmayı düşünüyorum. Kalıcı olduğu için eye liner olarakta çok iyi kullanılabilir. Krem far olduğu için color tatto larla birlikte çok güzel uyumlu olarakta kullanılabilir. Krem fardan tek farkı biraz daha sıvı yapıda olması. Ben çok ama çok beğendim. 
Tende duruşu;

22 Ağustos 2015 Cumartesi

Loreal Paris color riche 115 Rouge corail

Rengi ne kadar kırmızı görülsede turuncu alt tonlu ve turuncuya çok yakın bir kırmızı. Yapısı çok kremsi yumuşak. Dudağa sürülürken ruj dudakta kayıyor. Normalde ruja dışarıdan baktığınızda rengi yoğun olduğu için yani ruj yoğun yapıda olduğu için tene sürüldüğünde ise daha hafif sürdüğünüz kadar renk verdiğinden dolayı rujun rengi daha açık oluyor. Ve kendi gerçek rengini sürdüğünüz zaman veriyor. Bu rujuda sürdüğünüz zaman turuncu-kırmızı karışımı bir renk olduğunu görüyorsunuz gerçek rengide bu. Ben rengini sevdim kırmızının bu tonundaki ilk rujum. Tam yazlık bir renk. 
Kokusu ise küçük çocukların içtiği portakallı şurubun aynısı. Dudağa sürüldüğünde ise koku hala hissediliyor.Kalıcılığı çok iyi. Hafif dudağı yapıştırıyor. 
Tende duruşu;

21 Ağustos 2015 Cuma

Yesto carrots(lip butter) Dudak kremi

Dudak kremlerinin içirikleri %99 doğal içerikten oluşuyor. Hepsinin içeriği yağlardan oluşuyor. Kokuları çok güzel meyve kokuları. Dudakta yanma yapmıyor. Daha çok dudakta yağlı bir his bırakıyor. Çok yağlı bir dudak kremi olmasına rağmen dudağı hiç yapıştırmıyor. Dışı yeşil nane ve mentollü olan dudakta hafif yanma hissi yapıyor. Ama yakıp kavurur şekilde değil. Hayvan deneyleri yapmıyor. Yes to seed fund(geri dönüşüm). Free of petroleum and SLS. Paraben free. Makes you smile :) 
Dışı sarı renk olan; Melon with shea butter(kavun ve shea yağlı)kokusu ise kavun kokusunun aynısı
Dışı fuşya rengi olan; Pomegrante kokulu ve SPF15 içerikli. Smile and enjoy the sun!!
Dışı mor renkli olan; Sweet fig (tatlı incir)kokulu ve SPF 15 içerikli. 
Dışı kırmızı renk olan; Berry baies (dut)with olive fruit oil. 
Dışı yeşil renk olan; Mint menthe (nane mentol kokulu)with vitamin E. 
(Bunları kmart tan aldım kabını attığım için markasını hatırlamıyorum)
Yukarıdaki şeker şeklinde olanlar ise pembesinin kokusu Çilekli yumuyim gibi kokuyor. İçinde simler var. Ve simler büyük simler ve görüntüsü ise döner şeker şeklinde. 
Dudakları %100 yapıştırıyor. Yeşil olanı ise kendisi kendiliğinden simli ve sürüldüğünde yeşil renginde simli olarak parlıyor. Simli lipgloss gibi. 

20 Ağustos 2015 Perşembe

Essence good girl BAD GIRL (lipstick) Rujlar ve(blush)allık 01 ıt wasn't me! 02 caught in the middle rujlar Allık 01 good girls wear peach(blush)

Her zaman ki gibi çok ama çok güzel kokulu rujlar. Diğerlerinden farklı olarak bu rujların kokuları Meyveli kokular değil. Daha çok parfümlü çiçeksi çok güzel kokular. Daha önce burda yazdığım gibi cover girl ün kokusuyla http://makyajlianlar.blogspot.com.au/2015/06/covergirl-ruj-lip-stick-sweetheart-390.html?m=1 aynı koku. Ve dudağa sürüldüğünde ise ruj dudakta hala kokuyor. Kalıcılığı çok iyi. Yapısı diğer rujları gibi çok kremsi ve yağlı değil. Biraz daha az yağlı. Lip butter değilde daha çok ruj formatında. Dudağı yapış yapış yapmıyor. 01 numara olan rujun rengi siyah görünüyor. Sürüldüğünde ise çok koyu aynı siyaha yakın mor rengi. Black berry rengi aynı
Allığın üzerindeki kabartmalı,oymalı yıldız ve kalp figürleri çok güzel olmuş. Allığı daha eğlenceli ve sevimli yapmış. Böyle güzel Şeyler olunca hemen kullanmaya kıyamıyorum en azından görüntüsü bozulmadan bir süre daha durmasını istiyorum. Allık ilk sürüşte rengini hafif şekilde  veriyor. İstege göre üst üste sürülerek daha koyu bir görüntü elde edilebilir. Allığın yapısı çok kremsi ve yumuşak. Parmağınızı sürdüğünüz zaman allıkta kadifemsi bir his hissediyorsunuz. Allığın rengi şeftali rengi.İçinde çok ama çok küçük simler var bu simler sürüldüğünde hiç belli olmuyor. Ancak çok dikkatli bakarsanız belli oluyor. Allık mat bir allık. Allığı sürdüğünüzde hiç bir parlaklık ve ışıltılı görüntüsü yok mat görünümü var. 
Tende duruşu;
İlk ikisi ruj alttaki allık. 02 caught in the middle numara,01 it wasn't me numaralı rujlar. 01 good girl wear peach allık

19 Ağustos 2015 Çarşamba

Savvy minerals farlar ve tekli far Mineral blend pressed eyeshadow

Öncelikle farlar Tozutma yapmıyor. 
1_turquoıse:Fara turkuaz ismini vermişlerde rengin adını veren renklerin adını bilmiyordu galiba bunun neresi turkuaz bal gibi hakki yeşili far. Hafif bir kokusu var ama rahatsız edici değil. Yumuşak bir yapısı var. İlk sürüşte rengini veriyor. Farın kendi yapısı ve rengi simli yapıda. Tene sürüldüğünde ise metalik duruyor.kalıcılığı iyi
2_mauve:herhalde renklerin rengine göre değilde kafalarına göre renk vermişler. Buda pastel lila rengi. Diğeri gibi yapısı aynı farın kendisi simli. Bu renk açık beyaza dönük bir renk olduğu için aydınlatıcı olarakta kullanılabilir. 
Tekli far:
Peach: Farın kokusu çok kötü. Tene sürüldüğünde de kokuyor. Ben böyle ürünleri hiç sevmiyorum ve kullanamıyorum kokusu beni rahatsız ediyor. Yapısıda taş gibi çok sert. Rengini beğendim. Kendinden simli parlak güzel bir rengi var. Göz pınarlarına aydınlatıcı olarak kullanılabilir. 
Tende duruşları;


Broadway eyes urban 9+2 far allık

Palet dokuz far iki allıktan oluşuyor. Paletin içindeki farlara tablet çikolatalardaki gibi görünüm verilmesi çok güzel olmuş. Zaten farın kapağını açınca ki görünümü tablet çikolata gibi. Ve bu far yapısı dolayısıyla bunu hakediyor zaten. Farların yapısı kremsi tek sürüşte renklerini aynen veren bir yapısı var. Paketteki farlar kendiliğinden ışıltılı farlar içinde micro simler var. Farın kendisinide bu simler oluşturuyor. Farın tek kötü özelliği tozutuyor. Kalıcılığı çok iyi. 
Tende duruşu;

18 Ağustos 2015 Salı

Australis Show stopper gloss stick Fairy floss Kalem Ruj

Kalıcılığı çok iyi. Yapısı çok yumuşak kremsi.Kalem ruju dudağa sürerken kalem dudakta kayıyor. Rengini verirken biraz parlak olarak veriyor.gerçekten Gloss stick ama bir gloss kadar parlak değil hafif bir gloss görünümü var. Kokusu plastik kokusu gibi. Yalnız kapağını açıp kapatırken hızlı çektiğim için ve rujun yapısı sert değilde çok yumuşak ve yağlı olduğu için rujun Uç kısmını kapak aşındırıyor ve o kısımlar kapakta kalıyor. Kapağı çekerken bir anda hızlı değilde yavaş yavaş çekmek gerekiyor ve ucunun çok sivri olmamasıda lazım. Ruj olduğu için ucu sivri değilde kalın olsa bile kolay sürülür.
Tende duruşu; 

17 Ağustos 2015 Pazartesi

Essence bloom me up! serisi

Çift taraflı göz kalemi(duo eyepencil);01 bloomylıcıous
Farlar(eyeshadow);01 bloomylıcıous
                               02 rose it up
Stik allık(stick blush);02 bloomıng tender
Rujlar(lipstick);01 rose it up 
                       02 chaısıng Lacy 
Rujlar o kadar güzel kokuyor ki insanın yiyesi geliyor. 02 numara olanı yüzde yüz jelibon kokusu. Dudağa sürüldüğünde renk veriyor rengini verirkende mat şekilde aşırı renk değilde çok yağlı kremsi şekilde hafif renk veriyor. 01 ise tatlı sakız kokusu. Dudağa sürüldüğünde renk vermiyor sadece dudağa şeffaf şekilde 
parlaklık veriyor. Lipgloss gibi ama çok hafif. 
Allık tek sürüşte rengini aynen krem kıvamında veriyor. Az sürüp dağıtmak daha iyi. Yapısı çok ama çok kremsi verdiği sonuçta aynı. Kokusunu beğenmedim. Kozmetik kokusu gibi kokusu var. İnsanı rahatsız etmiyor ama diğer ürünleri çok güzel kokarken bu ürünün böyle kokması olmamış. 
İkili göz kalemi inner rim ince uçlu ten rengi olan kısım. Göz içine sürmek için yapılmış. Ama bence dudağın üst kısmındaki V bölgesini ve aynı hizada paralel olarak dudağın alt tarafındaki dudak çizgisini dıştan belirginleştirmek için kullanmak için çok ideal. Far sürerkende bazı hataları düzeltmek içinde kullanılabilir. Bazı yerlerde (yüzün yumuşak olmayan kısımlarında)kapatıcı olarakta kullanılabilir. Yapısı kremsi tek sürüşte rengini tam olarak veriyor. Eyebrow lifter(Kaş Altını aydınlatmak demek) kalemin kalın uçlu olan tarafı. Kaş'ın alt kısmına veya üst kısmına sürülerek Kaş'ın daha kalkık yukarıda görünmesini sağlıyor. Nasıl oluyor derseniz aydınlatıcı yani. Kaş'ın altına kontür şeklinde sürüp yayarsanız (zaten rengi beyaz )Kaşın altı daha aydınlık daha yukarıda görünüyor. Beyaz göz kalemi olarak göz içine dışınada uygulanabilir. Göz pınarlarını aydınlatmak içinde kullanılabilir. 
Farların Üzerindeki desen çok hoşuma gittiği için sürmeye kıyamıyorum görüntüsü bozulmasın diye. En azından bir süre daha elime alıp bakarım galiba. Zaten nasıl bir ürün diye test ederken kenardan kenardan sürdüm ki görünümüne birşey olmasın diye. Farlar dışından göründüğü gibi renk veren bir far değil. Aslında far değilde aydınlatıcı. Çünkü ikisi de beyaz aydınlatıcı şeklinde beyaz renk veriyor. Ve görünümlerindeki gibi ne 01 numara bej rengini 02 numara pembe rengini vermiyor. 
Tende duruşu;
Sol baştan farlar,çift taraflı göz kalemi,allık,rujlar(sağ baştakiler)

15 Ağustos 2015 Cumartesi

Face of Australia allık blush primrose

Yapısı yumuşak. Rengini ilk sürüşte hafif olarak veriyor. Hafif renk verdiği için allık fırçasını ürüne sürüp direk yüzünüze sürebilirsiniz . Allığın içinde ışıltı,pırıltı hiç birşey yok. Mat renkli bir allık. Hafif kozmetik kokusu var. Tene sürüldüğünde kokumuyor. Kabın içinde koyu gül kurusu renginde duruyor. Tene yayıldığında ise hafif şeftali,pembe rengi arası renk alıyor. Üst üste sürüldüğünde ise koyu rengini veriyor. 
Tende duruşu;

11 Ağustos 2015 Salı

Bonnebell honey Kiss honey mocha

Kabı çok güzel kapak kısmının simli parlaması renk kısmının ise renkli döner şekerler gibi yapılması çok güzel olmuş.Fırçalı bir lip gloss. Doğal içerikli içindeki koku veren aromada doğal içerikli. Içinde bal olan doğal nemlendiricili. Zengin nemlendiricili dudak parlatıcı. Bitkisel içerikli ve dudağı yumuşatıyor.Hafif renkli. Çok ama çok güzel kahve kokusu var. Kokusuna bayıldım çok ama çok sevdim. Üstelik kalıcı kokusu var dudağa sürdükten biraz sonra gitmiyor. Parlaklığı uzun süre dudakta kalıyor. 
Tende duruşu;

10 Ağustos 2015 Pazartesi

Alix avien shıne plus rujlar 5- 31- 22- 7

Çok güzel kremsi yağlı yapısı var. Dudağa ruju sürerken ruj dudakta kayıyor. Tek sürüşte rengini aynen veriyor. Üst üste 2-3 kat sürünce rengini aşırı veriyor. Görüntüsü ve yapısı lip butterlarla aynı. Nemlendirme oranı yüksek. Yağlı yapısından dolayı dudağı nemlendiriyor kurutmuyor. Kesinlikle dudağı yapış yapış yapmıyor.
Ben bu rujları 2 yıl önce almıştım şimdi deneyip kullanma şansım oldu ( keşke daha önceden deneyip kullansaydım çok pişman oldum çünkü tahmin ettiğimden çok çok daha iyi ve güzeller) ve ambalajları değişmiş galiba. Değişmişsede iyi olmuş çünkü bu kapakları dayanıksız ve basit. Kalitesine göre daha güzel değişik kapakları çok hakediyor bence. Kokusunu çok ama çok sevdim  aynı jelibon gibi kokuyor. Üstelik dudağa sürüldüğünde bile çok güzel kokuyor ve kokusu 1 saat sonra bile dudakta hissediliyor. Öyle buram buram rahatsızlık verecek kadar değil hafif şekilde. Ruj bir süre sonra dudakla bütünleşiyor ve çok doğal bir görüntü oluşturuyor. Dudak çizgilerine dolma yapmıyor. Kalıcılığı çok iyi helede 5 numara olan çok ama çok kalıcı.  Bu rujları çok sevdim. 
Tende duruşu;
Sol baştan 5-31-22-7 numaralar